Duur Pools kerstcadeau voor Dora Vlugt officieel vermist

Ed Brouwer

Rond kerst stuurt de moeder van Dora Vlugt uit Zaandam haar vanuit Polen een aangetekend brievenbuspakketje met wat documenten en 400 euro om namens haar kerstcadeautjes voor de kleinkinderen te kopen.

Het pakketje komt nooit aan, al beweert het track&trace-systeem anders. Vergeefs trekt ze aan de bel bij PostNL. Volgens hen heeft de bezorger gezegd het gewoon bij haar bezorgd te hebben.

Apart is dat, want als zij de man erop aanspreekt (het gesprek is vastgelegd via de deurbel, zoals dat tegenwoordig gaat!) zegt hij zich te herinneren dat hij het pakketje bij een van haar buren heeft afgegeven. Die weten allemaal van niks. Hier klopt iets niet.

Officieel vermist

Op ons verzoek graaft PostNL in de materie en moet constateren dat het pakketje inderdaad als officieel vermist moet worden beschouwd. Maar bij de constatering blijft het. Als verzender moet de moeder van mevrouw Vlugt de posterijen in Polen vragen een onderzoek te starten. Ze heeft er weinig fiducie in omdat het systeem immers zegt dat het pakketje is bezorgd. Maar als de Poolse post bij PostNL navraag doet, zal die bevestigen dat het pakket vermist is, belooft de woordvoerder. Vlugt zal het haar moeder doorgeven. De vraag is of de kleinkinderen nog iets van dat geld terugzien. Geld moet je niet aangetekend versturen maar verzekerd. Anders wordt een zending maar tot 50 euro vergoed, als het verzekerd is tot een maximum van 500 euro. Je moet de inhoud bij vermissing wel kunnen aantonen en dat kan ook nog een puntje worden, beaamt de woordvoerder van PostNL. Verstandiger is het om geld gewoon over te maken.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van het Ombudsteam? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.