Liedje van de Lezer: ’Marble Mania’ van I saw Les Monte

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Jan Luitjes over ’Marble Mania’ van I saw Les Monte.

„De tijdgeest duiden is een hachelijke kwestie. Het vereist volgens mij een ideale balans tussen verbeelding en distantie en vaak weet je daar pas later de juiste woorden voor te vinden. Maar toch? Om met een face shield splash protection mask het populaire televisieprogramma ’Marble Mania’ te bekijken, zou wel eens een richting kunnen geven. Het jaar 2022. Vervreemding, angst, absurdisme en surrealisme buitelen en rollen in 2.29 minuten in deze song door het oog van de tijd. Geeft dit nummer er dan dus nu al een zeker gezicht aan? Of toch een voorbeeld van ziende blind?”

Welk liedje draag jij met je mee? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar de playlist Liedje van de Lezer

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.