Veiligheidsdienst Oekraïne ontkent Russische aanval op Lviv

ANP Producties | Bron: ANP
Lviv

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU ontkent dat er een Russische aanval heeft plaatsgevonden in de westelijke regio Lviv. De burgemeester van de gelijknamige stad zei eerder dat daar zaterdagochtend een aanval was afgeslagen.

Andrej Sadovy liet via Telegram weten dat bij de plaats Brody drie helikopters zouden zijn geland met ongeveer zestig Russische militairen aan boord. De Russen zouden zich vanwege de Oekraïense tegenactie hebben teruggetrokken. Brody ligt op ongeveer 90 kilometer ten noordoosten van de stad Lviv.

Volgens de SBU klopt de informatie van Sadovy niet. Een Oekraïense helikopter heeft er een verkenningsvlucht uitgevoerd, schrijft de dienst op Facebook. "We roepen iedereen op kalm te blijven."

Voorafgaand aan de Russische invasie trokken buitenlandse vertegenwoordigingen uit voorzorg vanuit Kiev naar Lviv. Inmiddels verlaten zij ook die stad. Het gaat onder meer om medewerkers van de Nederlandse ambassade. Het team zal verder werken vanuit een stad in het zuidoosten van Polen, niet ver van de grens met Oekraïne.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.