Van Nispen nog steeds op laatste plaats

Leiden

Trainer Stephan Spruijt wist dat zijn ploeg een moeilijk seizoen tegemoet zou gaan, toch had hij niet verwacht dat Van Nispen na negen wedstrijden op de laatste plaats zou staan.

Het uitduel tegen Docos moest dan ook gewonnen worden om de ploegen boven Van Nispen binnen handbereik te houden. Helaas voor de ploeg uit De Zilk werd het met een 2-1 nederlaag huiswaarts gestuurd.

En dat terwijl de bezoekers in de beginfase goed voor de dag kwamen. Van Nispen trok het initiatief naar zich toe en kreeg in deze fase ook een paar redelijke kansen. Het was dan ook verdiend dat na twintig minuten Jeffrey van der Geest een fraaie pass van Stan Damen wist te benutten: 0-1.

„Dan hoop je dat wij op de ingeslagen weg voortgaan”, verduidelijkte Spruijt. ,,Dan zie je de angst toenemen en dan is het vasthouden van de voorsprong belangrijker geworden dan proberen uit te lopen.”

Deze strijdwijze hield echter in dat de thuisploeg zich kon herstellen en langzamerhand het heft in handen kon nemen. „Wij konden nog een paar counters plaatsen, maar die waren niet echt gevaarlijk”, aldus de trainer. Vlak voor de rust werd het gelijk.

Na de rust besloot Spruijt een drietal wissels toe te passen. Helaas voor de bezoekers konden ook deze spelers het verschil niet maken.

En dat was nodig geweest want nadat doelman Sven Hensbergen een diepe bal niet goed had ingeschat en in plaats van uit te komen in zijn doel bleef staan waardoor Docos op voorsprong kon komen, moest Van Nispen alles uit de kast halen. Behoudens een paar scrimmages kwam de ploeg niet. „Van de week tegen Soccer Boys en dan moeten wij winnnen, anders ziet het er slecht voor ons uit.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen