KLM laat vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg omkeren

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

KLM heeft twee vluchten die onderweg waren naar Sint-Petersburg en Moskou laten omkeren, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel naar Sint-Petersburg keert direct terug naar Amsterdam. Het vliegtuig onderweg naar Moskou week uit naar Kopenhagen, waar moest worden bijgetankt voordat het ook terugvliegt naar Schiphol, zegt een woordvoerster.

Aanleiding hiervoor is het sanctiepakket dat in Europees verband is afgesproken om geen reserve vliegtuigonderdelen meer naar Rusland te sturen, ook niet voor eigen gebruik. "Dat betekent dat wij niet meer kunnen garanderen dat vluchten naar Rusland veilig terug kunnen keren. Wat dit betekent voor vluchten na vandaag en vluchten die gepland stonden om over Rusland te gaan vliegen wordt op dit moment onderzocht", aldus KLM.

Op de app Flightradar24 is te zien dat vlucht KL903 naar Moskou, die kort voor 12.00 uur uit Amsterdam was vertrokken, al bijna op de bestemming was en vervolgens is omgekeerd. Het toestel met bestemming Sint-Petersburg (vluchtnummer KL1395) was even na 13.00 uur opgestegen en maakte rechtsomkeert boven Estland.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.