Twintig maanden cel voor inbreker Beverwijkse Bazaar

Frits Verhagen
Haarlem/Beverwijk

Een inbreker uit Amsterdam die het vorig jaar zomer vooral had voorzien op winkels van de Beverwijkse Bazaar is vrijdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een celstraf van twintig maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Er was tegen hem vijftien maanden geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk.

De 49-jarige Django L. kreeg de straf voor in totaal vijf inbraken in Beverwijk en Heemskerk, drie bij bedrijven en twee bij woningen. De inbraken werden binnen een maand gepleegd en de buit bedroeg vooral elektronische apparatuur en geld.

De man is al geruime tijd verslaafd aan verdovende middelen. De rechtbank heeft als voorwaarde bij de straf gesteld dat de Amsterdammer zich moet laten behandelen voor zijn verslaving.

De rechters hebben verder bepaald dat L. 10.000 euro schadevergoeding moet betalen aan een gedupeerde ondernemer van de Bazaar. De zoon van deze winkelier zei tijdens de behandeling van de zaak dat de onderneming zwaar is getroffen door de reeks inbraken. De eigenaar besloot zelfs om te stoppen met zijn bedrijf.

De rechters stellen in hun vonnis dat Django L. zeer brutaal te werk ging als inbreker. Een woninginbraak was op klaarlichte dag, waarbij de bewoner en een kind boven lagen te slapen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.