Zwevende Heemsteedse kiezers geholpen door lijsttrekkersdebat Oude Kerk

Verkiezingsposters plakken voor het raadhuis.© Archieffoto United Photos

Arnold Aarts
Heemstede

De Heemsteedse kiezer die nog geen idee heeft wat hij of zij moet stemmen, wordt komende woensdag mogelijk wijzer bij het politieke debat van de Protestantse Gemeente. In de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein worden de lijsttrekkers van Heemsteeds Burger Belang, VVD, D66, GroenLinks, CDA, PvdA en nieuwkomer SamenSterkHeemstede bevraagd over actuele thema’s.

De organisatie heeft politicoloog Joris Kurk ingehuurd om de avond te leiden. Hij heeft onder meer gewerkt voor BNR Nieuwsradio en doceert - naast zijn werk als debatleider - het vak maatschappijleer op College Hageveld in Heemstede. Het is niet het enige politieke debat in Heemstede. De gemeente houdt op donderdag 10 maart een verkiezingsavond in het raadhuis.

De Oude Kerk biedt woensdag voor het debat ruimte aan maximaal 75 bezoekers. Het is verplicht om een plek te reserveren. Dan kan via deze link: https://www.eventbrite.nl/e/registratie-verkiezingsdebat-in-oude-kerk-op-2-maart-2022-heemstede-271331569027. De bijeenkomst wordt gestreamd en is live te volgen via YouTube. Het debat begint om 19.30 uur en duurt tot 21 uur.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.