Britten signaleren stagnatie Russische opmars in Oekraïne

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

De Russische opmars in Oekraïne stagneert, vermoedelijk door onder meer de hevige tegenstand van de Oekraïners. Dat heeft het Brits ministerie van Defensie zaterdag gezegd op Twitter. "Het tempo van de vooruitgang is tijdelijk verminderd, waarschijnlijk als het resultaat van acute logistieke problemen en het sterke Oekraïense verzet", aldus de update uit Londen over de ontwikkelingen in het oorlogsgebied.

"Russische strijdkrachten passeren grote Oekraïense bevolkingscentra waar ze militairen achterlaten om de inwoners te omsingelen en te isoleren. Bij de nachtelijke gevechten in Kiev was vermoedelijk een beperkt aantal Russische eenheden betrokken die daar al waren geïnfiltreerd. De verovering van Kiev blijft het Russische hoofddoel."

Het Pentagon kwam met vergelijkbare berichtgeving. Washington denkt dat de Russen gefrustreerd raken door de Oekraïense weerstand. "We weten dat ze niet de progressie hebben gemaakt die ze hadden gewild, vooral in het noorden. Ze zijn gestuit op vastberaden verzet."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.