KLM laat vluchten naar Moskou en Sint-Petersburg omkeren, week lang geen vluchten naar en over Rusland

© ANP SEM VAN DER WAL

ANP
Schiphol

KLM heeft twee vluchten die onderweg waren naar Sint-Petersburg en Moskou laten omkeren, meldt de luchtvaartmaatschappij. Het toestel naar Sint-Petersburg keert direct terug naar Amsterdam. Het vliegtuig onderweg naar Moskou week uit naar Kopenhagen, waar moest worden bijgetankt voordat het ook terugvliegt naar Schiphol, zegt een woordvoerster.

Aanleiding hiervoor is het sanctiepakket dat in Europees verband is afgesproken om geen reserve vliegtuigonderdelen meer naar Rusland te sturen, ook niet voor eigen gebruik. „Dat betekent dat wij niet meer kunnen garanderen dat vluchten naar Rusland veilig terug kunnen keren. Wat dit betekent voor vluchten na vandaag en vluchten die gepland stonden om over Rusland te gaan vliegen wordt op dit moment onderzocht”, aldus KLM.

Op de app Flightradar24 is te zien dat vlucht KL903 naar Moskou, die kort voor 12.00 uur uit Amsterdam was vertrokken, al bijna op de bestemming was en vervolgens is omgekeerd. Het toestel met bestemming Sint-

KLM vliegt de komende zeven dagen niet naar of over Rusland, laat een woordvoerder weten. Voor vluchten over Rusland worden alternatieven gezocht. Mogelijk gaan die over het Midden-Oosten. Wekelijks gaan er negentien vluchten naar Rusland, aldus de woordvoerder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.