Kiev verduidelijkt aangescherpte avondklok: ook overdag binnen

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Inwoners van Kiev moeten dit hele weekend binnen blijven. De lokale autoriteiten melden dat de avondklok zaterdag om 17.00 uur ingaat en pas maandag om 08.00 uur wordt opgeheven. Eerder werd de indruk gewekt dat mensen overdag wel de deur uit mochten.

De nieuwe avondklok is veel strenger dan die van de afgelopen dagen. Toen mochten mensen alleen tussen 07.00 en 22.00 uur niet naar buiten. De burgemeester kwam zaterdag met de aankondiging van nieuwe tijdstippen, van 08.00 tot 17.00 uur, om de stad te beschermen tegen Russische aanvallen. Zijn kantoor meldt dat de avondklok zonder pauzes is.

Volgens de stad is de strenge avondklok noodzakelijk in de strijd tegen "saboteurs en verkenners van de vijand". Mensen die zich niet aan deze maatregel houden, worden volgens de burgemeester in die groep ingedeeld. Kiev lijkt stand te houden, terwijl de stad wordt aangevallen door het Russische leger. Iedereen die Oekraïne wil beschermen, kan volgens president Volodimir Zelenski helpen en een wapen krijgen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.