Burgemeester Kiev: situatie is onder controle

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

De gevechten in Kiev houden aan na een nacht van explosies en beschietingen, maar de situatie is "onder controle". Dat heeft burgemeester Vitali Klitstsjko gezegd, in navolging van een adviseur van president Volodimir Zelenski.

"Afgelopen nacht was moeilijk, maar er zijn geen Russische troepen in de stad", zei de burgemeester zaterdagochtend in een videoboodschap. "De vijand probeert de stad binnen te komen." De uitspraken komen overeen met die van Zelenski's adviseur Mychajlo Podoljak.

De gevechten in de buitenwijken houden aan, verklaarde Podoljak volgens het Oekraïense persbureau UNIAN. "Zowel in de stad zelf als aan de rand van Kiev is de situatie onder controle." Volgens de adviseur zijn er in de stad wel "saboteurs en verkenningsgroepen" actief. Hij zei dat er goed wordt verdedigd door de Oekraïense strijdkrachten.

Het luchtalarm in de stad is zaterdag aan het eind van de ochtend afgegaan. In Kiev zijn 's nachts tientallen gewonden gevallen. Inwoners zijn door de lokale autoriteiten dringend verzocht te schuilen en andere veiligheidsmaatregelen te nemen. De metrostations in de stad dienen nu enkel als schuilkelders, er rijden geen metro's.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.