VVC wacht nog steeds op eerste winst en heeft dramatisch doelsaldo: ’De derde klasse is voor deze groep gewoon te hoog gegrepen’

Nieuw-Vennep

De kans dat VVC – na de 3-0 nederlaag tegen Nieuwkoop – zich nog kan oprichten om de teruggang naar de vierde klasse te voorkomen lijkt een utopie te zijn.

De formatie van trainer Jerry Verschoor heeft uit elf duels een schamel puntje gehaald en slechts driemaal het vijandelijke net weten te vinden. De ploeg uit Nieuw-Vennep heeft daarentegen al wel 33 tegentreffers moeten incasseren.

,,Wij hebben ook een heel jonge en onervaren ploeg”, verduidelijkte Verschoor de situatie. ,,Natuurlijk hadden wij de hoop dat enkele oudere spelers nog een jaar zouden doorgaan, maar dat is helaas niet het geval. Het zal dan ook niet erg zijn als wij volgend jaar in de vierde klasse spelen. Dan kunnen wij van onderen af aan weer gaan opbouwen. De derde klasse is voor deze groep gewoon te hoog gegrepen.”

Zelfs tegen Nieuwkoop – een ploeg die de punten ook hard nodig heeft om uit de onderste regionen vandaan te komen – had VVC niets in te brengen. ,,Kansloos”, oordeelde Verschoor. ,,In voorgaande duels hebben wij nog wel kansen weten te creëren. Dat was nu zeker niet het geval. Iedereen werkt zich uit de naad en wij hopen dat dit een keertje beloond gaat worden. Maar dat zal niet makkelijk worden.”

Hoewel Koninklijke HFC-trainer Kelly Giessen als geen ander wist dat zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen ADO’20 een moeilijke middag tegemoet zou gaan, had hij ook niet verwacht dat zijn spelers pas in de laatste tien minuten het verschil konden maken: 0-2.

,,Als je een week eerder een topduel hebt afgewerkt, dan weet je dat het in de volgende duel een stuk moeilijker zal gaan”, aldus Giessen verwijzend naar de gewonnen topper tegen Olympia Haarlem.

Jordi Assendelft en Splinter Haasdeek bezorgden HFC de tiende overwinning op rij.

Overige uitslagen: Olympia Haarlem-Blauw Wit Beursbengels 1-0. Doelpunten Rafael Karpes. Reiger Boys-United DAVO 7-1. Doelpunt United DAVO: Thierry de Bie. Buitenveldert-Pancratius 3-1. Doelpunt Pancratius: Danny van Ingen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen