VSV ontpopt zich na winst op Martinus als titelkandidaat

Velserbroek

VSV heeft zichzelf als titelkandidaat gepresenteerd na de 2-1 winst op koploper Sporting Martinus.

,,Bij verlies waren we afgehaakt, nu doen we volop mee. Dat was vier jaar geleden het doel. Een promotie naar de tweede klasse met eigen jeugd en de verhuizing van het complex. Dat laatste zal ik niet meemaken maar hopelijk wel sportief succes”, aldus de vertrekkend David Zonneveld. De ploeg uit Amstelveen kwam al na vier minuten spelen voor. Een voorzet zeilde in het doel.

Maar het tactische plan dat Zonneveld had bedacht, werkte. De angel uit Martinus werd gehaald door de drie aanvallers kort te dekken. ,,Normaal spelen we in de zone nu gaven Denzel Meijer, Twan de Zwart en Haye Kamstra mandekking. Martinus maakt alle doelpunten via die drie aanvallers.”

Ondanks enkele fraaie kansen lukte het VSV niet om voor rust gelijk te maken. ,,Er was maar één ploeg die voetbalde. We kregen vijf opgelegde kansen. Gelukkig gingen we op dezelfde voet door in de tweede helft.” Een penalty voor hands en rood voor Martinus leek gunstig. Malcolm Meijer benutte dit buitenkansje. Alleen tegen tien man stokte het. In blessuretijd scoorde Moreno Blom. ,,Als we geen misstap maken de komende tijd, zie ik kans op de titel. Dat zou een ideaal scenario zijn.”

Andere uitslag: RKDES – Spaarnwoude 6-1. Doelpunt: Don Rutte. Purmerend – Alliance’22 3-2. Doelpunten: Eigen doel en Rob Fenger.

Meer nieuws uit Sport Regionaal