Opnieuw minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 39 minder coronapatiënten dan de dag ervoor. De daling is volledig toe te schrijven aan het aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen. Op de intensive cares bleef het aantal patiënten met corona hetzelfde, blijkt zondag uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het is de vijfde dag op rij dat er sprake is van een daling. Zaterdag was de daling wel sterker. Toen lagen er 115 minder coronapatiënten in het ziekenhuis ten opzichte van vrijdag.

Op de ic's liggen zondag, net als zaterdag, 169 mensen die Covid-19 onder de leden hebben. Op de verpleegafdelingen liggen 1190 coronapatiënten, tegenover 1229 een dag eerder. Op de intensive cares werden 12 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de verpleegafdelingen 87.

Een deel van de opgenomen patiënten dat positief is getest op het coronavirus is in de eerste plaats vanwege een andere oorzaak opgenomen. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen voor hun hart of met buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.