HBC is eindelijk alleen koploper na 3-0 zege en de nederlaag van de rivaal; doelsaldo neemt Ajax-achtige vormen aan

Heemstede

HBC kende een uitstekende zondag met een 3-0 zege op KDO en een nederlaag van de enige overgebleven rivaal DONK.

,,Als je zelf blijft winnen dan gaan de rivalen vanzelf punten laten liggen”, doelde HBC-trainer Jasper Ketting op de nederlaag van DONK tegen EMM ’21. Ook DIOS is de laatste weken als concurrent afgehaakt.

Inmiddels neemt ook het doelsaldo Ajax-achtige vormen aan. De Heemstedenaren voegden zondag weer drie treffers aan het totaal toe. Wat nog indrukwekkender oogt is het aantal tegendoelpunten. ,,We hebben slechts twee goals tegen gehad en dat waren ook nog eens twee strafschoppen”, concludeerde Ketting. Een velddoelpunt incasseerde HBC nog niet.

De succesvolle oefenmeester, die al eerder met Schoten promoveerde, windt er geen doekjes meer om. ,,Ik merk ook aan alles na die afgebroken seizoenen dat we er klaar voor zijn. We willen een stap omhoog maken en dat moet gewoon dit seizoen gebeuren. We zijn op de goede weg en dan helpt het dat DONK ook punten laat liggen.”

HBC kende gisteren een droomstart in eigen huis. Mark Mul kreeg op het middenveld de bal en aarzelde niet. De controleur joeg de bal van grote afstand in het doel.

De thuisploeg kon de marge lange tijd niet uitbreiden en was beducht voor de snelle tegenstoot van KDO. ,,Het strandde bij ons toch vaak rond het strafschopgebied en als we dan balverlies leden zocht KDO heel snel de diepte. Dan kan het zomaar 1-1 zijn”, aldus Ketting.

Arno Dijkstra, vorige week tegen Bloemendaal tweemaal trefzeker, zette zichzelf nu ook weer op het scorebord. De 2-0 was cruciaal en daarmee was het duel ook gespeeld.

KDO liep nog tegen een rode kaart aan en moesten zelfs met negen man het duel eindigen omdat een geblesseerde speler niet meer vervangen kon worden. Sven Wierda maakte de derde goal voor de koploper, dat nu een marge heeft van drie punten op DONK.

Overige uitslag: Altior - Pancratius 0-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen