Aantal geregistreerde coronabesmettingen flink lager dan zaterdag

ANP Producties | Bron: ANP
Bilthoven

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is het afgelopen etmaal flink gedaald. Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 27.438 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er minder dan het voorgaande etmaal, toen er na correctie 32.919 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 250.993 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 35.856 nieuwe gevallen per dag. Dat is beduidend lager dan de week ervoor, toen er gemiddeld nog 49.655 positieve gevallen per dag waren.

Het afgelopen etmaal werden de meeste nieuwe besmettingen in Amsterdam vastgesteld, namelijk 1273 gevallen. In Utrecht werden 938 gevallen geregistreerd. In Groningen 685 en in Den Haag waren er 593 nieuwe gevallen. Rotterdam maakt de top 5 compleet met 555 nieuw ontdekte besmettingen.

Het RIVM meldt zondag drie nieuwe sterfgevallen. Dat betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt soms even voor een overlijden door Covid-19 aan het RIVM is doorgegeven. Zaterdag registreerde het instituut zes mensen die aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.