’Meer Bomen Nu’ van Stichting Urgenda deelt gratis boompjes en struiken uit in Bakkum: ’Haal die tegels uit je tuin en maak meer ruimte voor insecten en vogels’

© Eigen foto

Van onze verslaggever
Bakkum

Op zaterdag 5 maart kan iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur gratis bomen ophalen bij de ’Meer Bomen Nu’-bomenhub aan de Duinenboschweg in Bakkum, ter hoogte van de Zanderijweg.

Jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst waren, zijn daar tijdelijk ingekuild in afwachting van een permanente plek om te groeien. ’Meer Bomen Nu’ is een landelijke campagne van Stichting Urgenda om Nederland sneller te vergroenen voor het klimaat en de biodiversiteit. ’Haal die tegels uit je tuin en maak meer ruimte voor insecten en vogels!’, meldt het persbericht ter aansporing.

In totaal zijn er ongeveer 10.000 boompjes en struiken gratis op te halen. De afgelopen maanden zijn die door vrijwilligers verzameld in de bospercelen van Duin en Bosch van de Parnassia Groep.

Zaailingen

De weggeefactie is mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland, De Tuin van Kaptein Rommel en Tardy. De Tuin van Kaptein Rommel zorgde voor het benodigde gereedschap en verwerkingsbedrijf Tardy sponsorde biologische natuurcompost.

De zaailingen die worden uitgedeeld zijn tussen een halve en anderhalve meter groot. De kleinere passen in een fietstas. Geïnteresseerden mogen zoveel bomen meenemen als ze willen, zolang de voorraad strekt. ’Kom op de fiets, of als je veel bomen wilt halen met de auto. Auto’s parkeren langs de sloot’.

Let op: aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website: https://meerbomen.nu/gratis-bomen-voor-castricum/.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.