Klitsjko-broers roepen Russen op in opstand te komen tegen oorlog

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

De gebroeders Volodimir en Vitali Klitsjko, de burgemeester van Kiev, roepen Russen op om in opstand te komen tegen de oorlog die het land voert in Oekraïne. "Jullie zijn een instrument in de hand van een man met als enige doel om de Sovjet-Unie te doen herleven."

De gebroeders Klitsjko zijn allebei voormalig wereldkampioen zwaargewicht in het boksen. Volodimir zegt in gesprek met persbureau Reuters dat hij nu iedere dag in Kiev helpt om hulpgoederen te sjouwen. "Kiev heeft vrede nodig", aldus Vitali Klitsjko. "De inwoners zitten al een week lang continu in hun kelders te schuilen voor de bombardementen."

"Dit is compleet gestoord. Het is gewoon terrorisme. Dat dit nog kan gebeuren in 2022 is niet te bevatten", aldus de burgemeester van de Oekraïense hoofdstad.

Volgens Volodimir Klitsjko is er geen enkele reden om Oekraïne aan te vallen. "Dit land is altijd al het thuis geweest van allerlei mensen uit allerlei volken, ook Russen." De enige oplossing volgens Klitsjko is dat alle internationale banden met Rusland volledig worden verbroken. "Al het geld dat ze binnenkrijgen wordt gebruikt om wapens van te kopen. Dat moet stoppen."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.