Oekraïne verwacht extra wapens en nieuwe sancties tegen Rusland

ANP Producties | Bron: ANP
Medyka

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Koeleba zei zaterdag dat hij de komende dagen nieuwe westerse sancties tegen Rusland verwacht en dat Oekraïne meer wapens zal ontvangen. Koeleba zei dit vlak na een gesprek met zijn Amerikaans ambtsgenoot Antony Blinken

Ook herhaalde Koeleba de Oekraïense frustatie over de weigering van de NAVO om een vliegverbod boven Oekraïne af te dwingen. Dit zou volgens de militaire alliantie tot alleen maar meer burgerdoden leiden.

Eerder zaterdag sprak de Russische president Vladimir Poetin van "kolossale en catastrofale gevolgen, niet alleen voor Europa, maar ook voor de hele wereld", als een vliegverbod zou worden ingesteld. "Elke beweging in die richting zal door ons worden beschouwd als deelname aan een gewapend conflict door dat land", zei hij.

Blinken en Koeleba spraken elkaar 45 minuten aan de grens van Oekraïne met Polen. Doel van de ontmoeting was de westerse inspanningen te bespreken om Oekraïne te steunen en Rusland te isoleren, in de hoop een einde te maken aan de alweer tien dagen durende oorlog.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.