RIVM meldt 67.229 nieuwe coronagevallen, iets minder dan vrijdag

ANP Producties | Bron: ANP
Bilthoven

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen is het afgelopen etmaal iets gedaald. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 67.229 nieuwe coronagevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er ongeveer duizend minder dan vrijdag, toen er na correctie 68.320 nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 335.120 positieve testuitslagen. Dat komt neer op gemiddeld 47.874 nieuwe gevallen per dag.

Het afgelopen etmaal werden de meeste nieuwe besmettingen in Amsterdam vastgesteld, namelijk 2151 gevallen. In Groningen waren er 1576 nieuwe gevallen. In Eindhoven werden 1745 gevallen opgetekend. In Den Bosch waren 1539 nieuwe gevallen en in Maastricht 1316. In deze laatste drie steden werd carnaval gevierd. Ook in andere plaatsen waar veel mensen carnaval vierden, zijn meer positieve tests, zoals Land van Cuijk (813), Oss (707) en Roosendaal (633).

Het RIVM meldt zaterdag negen nieuwe sterfgevallen. Dat betekent niet dat deze mensen daadwerkelijk afgelopen etmaal zijn overleden, want het duurt soms even voor een overlijden door COVID-19 aan het RIVM is doorgegeven. Vrijdag registreerde het instituut tien mensen die aan de gevolgen van een coronabesmetting zijn overleden.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.