Honderden mensen op Haagse Koekamp tegen oorlog Oekraïne

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

In Den Haag kwamen zaterdag honderden mensen bijeen om te demonstreren tegen de Russische president Vladimir Poetin en de oorlog in Oekraïne. Op het Malieveld en de Koekamp was de actie 'Stop de oorlog!', onder meer georganiseerd door de SP en de Partij voor de Dieren. Bij de Russische ambassade protesteerden in Nederland woonachtige Russen.

De Russen hadden borden bij zich met teksten als 'stop the war'. Er werden toespraken gehouden in het Russisch. Ruim tweehonderd mensen kwamen hier opdagen.

Volgens de organisatoren van de actie op het Malieveld en de Koekamp kiest de Russische president Vladimir Poetin "eenzijdig voor een militaire aanval, een grove schending van het internationaal recht". Ze vinden dat hij door "effectieve sancties" moet worden aangepakt.

Bij deze demonstratie waren volgens de politie honderden mensen aanwezig. Op het Malieveld is, na toespraken van onder anderen SP-leidster Lilian Marijnissen en PvdD-leidster Esther Ouwehand, een groot vredesteken gevormd door de demonstranten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.