Sky News: journalisten beschoten nabij Kiev

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

Vijf journalisten van Sky News zijn afgelopen maandag beschoten tijdens hun werkzaamheden nabij de Oekraïense hoofdstad Kiev, meldt de voornaamste Oekraïne-correspondent van de Britse nieuwszender, Stuart Ramsay, vrijdag. Cameraman Richie Mockler zou twee kogels tegen zijn kogelvrije vest hebben gekregen en Ramsay zelf raakte gewond door een kogel in zijn onderrug.

Het team van journalisten was onderweg naar het dorpje Bucha, op zo'n 24 kilometer afstand van Kiev, om daar verslag te doen van een Russische konvooi dat een dag eerder onschadelijk was gemaakt door het Oekraïense leger. Op beelden die zijn gedeeld door Sky News is te zien hoe de auto waarin ze reden plotseling onder vuur werd genomen. Er is een reeks schoten te horen en ook is te zien hoe kogels langs het voertuig vliegen.

Uiteindelijk wist de groep de auto te ontvluchten en een schuilplaats te vinden. Daar werden ze uren later aangetroffen door de Oekraïense politie. Volgens Oekraïne werd de aanval uitgevoerd door Russische "saboteurs".

Sky News laat weten dat de journalisten uit Oekraïne zijn geëvacueerd en dat ze inmiddels veilig terug zijn in het Verenigd Koninkrijk.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.