Iets minder coronapatiënten in ziekenhuizen

ANP Producties | Bron: ANP
Zeist

Het aantal patiënten met corona in de Nederlandse ziekenhuizen is zaterdag iets afgenomen, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

In totaal liggen er nu 1358 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 33 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen liggen 1201 mensen met corona, een afname van 43. Op de intensive cares nam dit aantal juist toe met 10 tot 157.

Afgelopen etmaal werden er 169 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen. Op de ic's werden 12 patiënten met corona binnengebracht. Dat zijn er bij elkaar 18 meer dan het totaal aantal nieuwe patiënten dat vrijdag werd binnengebracht.

Het LCPS maakt geen onderscheid tussen patiënten die vanwege hun coronabesmetting zijn opgenomen en mensen die voor iets anders in het ziekenhuis liggen, maar toevallig ook besmet blijken. Het coördinatiecentrum benadrukt dat het voor de druk op de ziekenhuiszorg niet uitmaakt wie er mét of vanwege corona in het ziekenhuis ligt. Alle patiënten met corona moeten in isolatie worden verpleegd, wat veel extra tijd kost.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.