Hockeysters HBS zijn in groot gevaar na achtste verlies op rij

Tom Mentink
Laren

„We verkeren in zwaar weer”, besefte HBS-coach Jeroen Tuininga na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Laren. „We moeten gaan winnen van de concurrenten.”

De Bloemendaalse hockeysters verloren de laatste acht competitiewedstrijden. De laatste zege dateert van 10 oktober vorig jaar, toen met 2-0 werd gewonnen van De Terriërs. Door de matige prestaties staat HBS nu elfde in de promotieklasse. „We weten dat we geen extreem goede ploeg hebben. We zijn reëel, maar doen niet onder voor heel wat ploegen in deze klasse. We moeten hard blijven werken. De sfeer blijft ondanks alles goed.”

In het duel met Laren had HBS zondag weinig in te brengen, erkende Tuininga. „Vorige week tegen Tilburg konden we het lange tijd opbrengen om geconcentreerd te blijven verdedigen. Zij scoorden pas op het einde. Tegen Laren kregen we meer ruimte om te hockeyen, maar gaven we niet thuis. Er was niet voldoende wil om te winnen en de scherpte ontbrak. Laren heeft ook een goede ploeg met veel snelheid. Zij staan misschien wel te laag op de ranglijst.”

Bij HBS ontbrak de afgelopen twee duels Lisa Bok vanwege een blessure. De verdedigster is met haar dertig jaar een van de meest ervaren speelsters. „Zij was voor de winterstop al een tijdje geblesseerd, tijdens de winterstop weer hersteld”, vertelt Tuininga. ,,Maar ze liep weer een blessure op in de voorbereiding.”

De verwachting is dat Bok woensdag weer aansluit bij de groep. Of ze zondag al fit genoeg is voor de thuiswedstrijd tegen Leonidas is nog onzeker. „We moeten voorzichtig zijn met haar. Anders kan het misschien erger worden”, aldus Tuininga.

Overige uitslagen

Overgangsklasse B: Rood-Wit-QZ 3-1. Doelpunten Rood-Wit: Riboni, Den Hertog, Bleeker.

Alliance-Amstelveen 1-1. Doelpunt Alliance: Van der Bijl.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen