BV Hoofddorp is niet meer onder de indruk van koploper en krijgt CobraNova aan het wankelen. Het is net niet genoeg

Joris Zandbergen
Voorburg

BV Hoofddorp kreeg ongeslagen koploper CobraNova aan het wankelen in Voorburg.

De winst bleef nog net uit, maar de manier waarop de Hoofddorpsen de lijstaanvoerder in de promotiedivisie partij gaven, betekende een flinke mentale opsteker.

In de confrontatie tussen beide teams in november was Voorburg nog met 21 punten verschil te sterk geweest. Nu bleef het tot het einde toe spannend. „Toen waren we geen minuut in de wedstrijd”, zei coach Krista van Alten. „Deze keer vond ik ons spel erg hoopgevend.”

Hoofddorp had in de tweede helft nog wel wat goed te maken, nadat de thuisclub met een voorsprong van elf punten was gaan rusten. „We misten lay-ups. Misschien omdat we verbaasd waren dat we zo vrij kwamen. Ook leverden we de bal in tegen hun press”, zei Van Alten. „Maar in de rust hebben we vastgesteld dat zij niet zoveel beter waren. In de tweede helft waren we niet meer onder de indruk.”

De bezoeksters kwamen op het einde dan ook nog heel dichtbij, al lieten ze te veel vrije worpen onbenut om kans op meer te hebben. „Dit team groeit met de week”, zei de coach. „Dat is mooi want er komen belangrijke wedstrijden aan.”

basketbal promotiedivisie

CobraNovaBV Hoofddorp63-60

Scores BV Hoofddorp: Noordanus 16, Klomp 13, Van Poeteren 10, Vader 9, Van Dijkum 6, Van der Molen 4, De Jong 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen