VS: Russen hebben grote logistieke problemen in Oekraïne

ANP Producties | Bron: ANP
Washington

De Russen kampen nog steeds met grote logistieke problemen tijdens hun aanval op Oekraïne, zegt de Amerikaanse regering. Er zijn niet alleen voedsel- en brandstoftekorten, maar er is ook een gebrek aan uitrusting voor militairen, zei een hoge functionaris van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

"We hebben aanwijzingen dat sommige soldaten bevriezingsverschijnselen hebben opgelopen en zijn teruggetrokken uit de strijd. Ze blijven dus problemen houden met de logistiek en bevoorrading", aldus de Pentagon-medewerker. Volgens hem zouden de Russische troepen ook met communicatieproblemen te maken hebben.

De problemen zouden te wijten zijn aan aanhoudend verzet van de Oekraïners en slechte planning. De brandstoftekorten hebben volgens het Pentagon ook gevolgen voor de marine. "Ze maken zich zorgen over het kunnen blijven bijtanken van hun schepen." Het ministerie verwacht dat de Russen de belegerde havenstad Marioepol waarschijnlijk vanaf zee gaan bestoken. In de Zee van Azov zou Rusland ongeveer zeven schepen hiertoe hebben verzameld.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.