Expo en onthulling bij IJmuider Zee- en Havenmuseum

Het Noordzeekanaal gezien van boven.© Foto Henk Honing

Van onze verslaggever
IJmuiden

Na lange tijd gaat er weer wat gebeuren in het Zee- en Havenmuseum in IJmuiden. Om precies te zijn een opening van een nieuwe tentoonstelling en een onthulling van een nieuw tableau.

In het maritieme museum is de tentoonstelling ’Werken op en aan het Noordzeekanaal’ te bezoeken. Daaraan gekoppeld op vrijdag 25 maart om 17 uur onthult de nieuwe voorzitter van het Loodswezen Amsterdam-IJmond, Robert de Jonge, een nieuwe tableau in de Loodsenzaal.

Met ingang van zaterdag 26 maart is voor publiek de nieuwe expositie te zien over ’Werken op en aan het Noordzeekanaal’. Op een groot tableau aan de wand is de loop van het Noordzeekanaal weergegeven, vanaf de Noordzee tot aan de havens van Amsterdam. Hierop zijn foto’s, informatie en leuke weetjes te zien over een variëteit aan werken op en aan het kanaal, zoals het loodswezen, de vletterlieden, vervoer over het water, bruggen, ponten en tunnels, over havens, zijkanalen en industrieën. In de vaste collectie van het museum is veel meer en aanvullende informatie te vinden over veel van deze onderwerpen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Illustratie Zee- en Havenmuseum

Bij de expositie staat een tablet met een leuke korte film over de opening van de Velsertunnel. Ook is er een digitale fotolijst met foto’s van het Noordzeekanaal. Gedurende de looptijd van deze expositie draait in de filmzaal, tijdens openingsdagen, de film ’Noordzeekanaal geschiedenis en ontwikkeling’.

De expositie is te zien tot en met 18 september. Het museum is geopend op zaterdag-, zondag- en woensdagmiddag van 13 tot 17 uur. In de schoolvakanties is het museum extra geopend.

De museumkaart is geldig. Op de website staan alle actuele bezoekregels en verdere informatie. www.zeehavenmuseum.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.