DIOS-trainer Ayhan Gargili zei na nederlaag tegen HBC dat hij de volgende keer desnoods zelf mee zou doen om te winnen. Daar lijkt het nu bijna op uit te draaien, want zijn team wordt geplaagd door blessures

Milo Lambers
Heemstede

HBC hoopt zondag weer een belangrijke horde te nemen richting de titel in de tweede klasse. Bij tegenstander DIOS is het onrustig.

In vier maanden kan er veel gebeuren, zo blijkt wel als je terugdenkt aan de vorige ontmoeting tussen HBC en DIOS. Eind november stond DIOS nog bovenaan en was de wedstrijd een echte topper in de tweede klasse. Na de winterstop viel DIOS flink terug, terwijl HBC maar bleef winnen. De gedoodverfde titelkandidaat heeft inmiddels een voorsprong van veertien punten op DIOS dat derde staat.

De vorige ontmoeting leek lang af te stevenen op een remise maar werd pas in de slotfase beslist door een goal van HBC-topschutter Sven Wierda. Trainer Ayhan Gargili liet daarna in deze krant optekenen dat zijn team alles zou doen om de return tegen HBC wel te winnen. Al zou hij zelf mee moeten doen. ,,Daar lijkt het nu wel op uit te draaien”, zegt hij met een knipoog. ,,We hebben vier jongens die niet mee kunnen doen. De laatste weken hebben we bovendien nooit met de hele groep kunnen trainen door veel blessures en ziekte.”

De trainer van DIOS kreeg bovendien onlangs te horen dat het bestuur ondanks de goede prestaties van het eerste in de competitie niet met de IJmuidenaar door wil gaan. In het persbericht werd gesproken over een koerswijziging in het beleid. Gargili wil er niet te veel op ingaan maar laat wel doorschemeren dat het niet zijn keuze is.

HBC heeft na vier wedstrijden nog altijd niet verloren. Alleen in de eerste wedstrijd van het seizoen werden punten verspeeld op bezoek bij nummer twee DONK (1-1).

Trainer Jasper Ketting kent de revanchegevoelens van DIOS. ,,Dat vind ik alleen maar mooi. We zien graag een gemotiveerde tegenstander. Vorige week speelde we tegen Schoten. Het krachtverschil is dan groot maar je moet het wel even doen. Het is een cliché maar er staan beide keren drie punten op het spel.”

De wedstrijd heeft plaats op zondagmiddag om 14.00 uur. Ge Duwel is namens deze krant de rapporteur. Hij wijst de speler van de week aan, waarvoor een waardebon door sportzaak Absolute Football uit Haarlem beschikbaar wordt gesteld.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen