Drie Palestijnen doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

ANP Producties | Bron: ANP
Jeruzalem

Israëlische militairen hebben vrijdagavond in de buurt van Jenin, op de Westelijke Jordaanoever, drie Palestijnen doodgeschoten. Israëlische media melden dat volgens de inlichtingendienst Shin Bet de drie verantwoordelijk waren voor een terreuraanslag in de stad Toelkarem, eveneens op de Westelijke Jordaanoever. Ze zouden een nieuwe grote aanslag voorbereiden. Ook vier militairen raakten gewond, van wie een ernstig.

Volgens Israëlische media werden de drie gedood in een vuurgevecht dat uitbrak na een achtervolging. Palestijnse media berichten echter dat de Israëlische militairen eenzijdig het vuur openden nadat ze de auto hadden omsingeld. Ook zouden de militairen ambulances hebben tegengehouden.

Donderdag schoot het leger in Jenin een 17-jarige en een 23-jarige Palestijn dood die verdacht werden van betrokkenheid bij aanvallen in Israël. Een 15-jarige jongen raakte gewond.

Israël bezette de Westoever en de Gazastrook in 1967. De Palestijnen willen in die gebieden een onafhankelijke staat vestigen, maar besprekingen daarover liggen in de ijskast. In de vastenmaand ramadan, die zaterdag begint, laait traditioneel het geweld in de bezette gebieden op.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.