Sarah Ferguson verwijdert berichten van Andrew van haar Instagram

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Berichten die prins Andrew zaterdag via de Instagrampagina van zijn ex-vrouw Sarah Ferguson deelde over de Falklandoorlog van begin jaren tachtig, zijn aan het begin van de avond weer verwijderd. Waarom de hertogin van York de posts die haar ex op haar pagina deelde weer verwijderde, is niet bekend.

In de drie berichten die Sarah namens Andrew op haar pagina deelde, blikte de Britse prins onder meer terug op zijn tijd als marinier in de Falklandoorlog. Hierin stelde hij bijvoorbeeld dat "oorlog het onvermogen is om vrede te bewaren".

Ook vergeleek de hertog van York zijn tijd in de Falklandoorlog met het conflict dat nu in Oekraïne aan de gang is. Het is precies veertig jaar geleden dat Andrew als lid van de Royal Navy naar Zuid-Amerika werd gestuurd om mee te vechten in de oorlog die van 2 april tot en met 14 juni 1982 duurde.

De broer van prins Charles raakte in opspraak toen de Amerikaanse Virginia Giuffre beweerde dat de hertog van York haar jaren geleden meerdere keren heeft misbruikt toen ze nog minderjarig was. De zaak kwam begin maart ten einde toen Andrew een schikkingsbedrag betaalde.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.