Motorrijder raakt gewond bij eenzijdig ongeval in Haarlem

© Michel van Bergen

1 / 5
Haarlem

Een motorrijder van de Hells Angels is zaterdagochtend gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Delftlaan (N208) in Haarlem.

De man kwam hard ten val toen het misging met remmen. De motor schoot enkele meters door de berm in. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

De Harley Davidson van de man is door een bergingsbedrijf weggesleept. De motorrijder was samen met een groep clubgenoten in tenue onderweg naar een uitvaart in Noord-Holland.

Hells Angels-tenue

Lange tijd is het verboden geweest om Hells Angels-tenue te dragen. In september 2020 werd een Haarlemse man aangehouden die in overtreding was van de Haarlemse APV. Hierin staat dat het dragen van kleding van een door de rechter verboden organisatie in het openbaar niet toegestaan is.

Op 24 december 2021 oordeelde de Hoge Raad echter dat gemeenten dit niet kunnen opleggen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakte bekend dat twee derde van de gemeenten dit verbod in de APV heeft staan, en dus zal moeten schrappen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.