Stormloop op kaartjes voor Boekenbal in Escape

ANP Producties | Bron: ANP
Amsterdam

De belangstelling voor kaartjes voor het Boekenbal, de jaarlijkse aftrap van het literaire seizoen, is nog nooit zo groot geweest als dit jaar. Dat laat de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), die het bal organiseert, vrijdag weten. Er zijn iets meer dan 1500 kaarten te verdelen voor het feest dat vrijdagavond in Escape in Amsterdam plaats zal vinden.

"We krijgen bij CPNB al wekenlang elk uur twee of drie appjes of mailtjes van mensen die graag een kaartje zouden willen", meldt een woordvoerder. "Het Boekenbal is elk jaar populair. Maar zoveel aanvragen als deze editie hebben we nog nooit gehad."

Vorig jaar ging het Boekenbal niet door vanwege de coronacrisis, maar dit keer begint de Boekenweek weer als vanouds met het schrijversfestijn. In de Amsterdamse nachtclub Escape gaan de voetjes vrijdagavond weer ouderwets van de vloer, met als eregasten Boekenweekauteurs Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld.

Normaal gesproken is het Boekenbal in Internationaal Theater Amsterdam, de schouwburg aan het Leidseplein, maar omdat het evenement vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus een maand werd uitgesteld was die locatie nu niet beschikbaar. Daarom wijkt de organisator uit naar de Escape op het Rembrandtplein. Het thema is 'De nacht is van de liefde', wat aansluit bij de eerste liefde, het onderwerp waar het in de 87e editie van de Boekenweek om draait.

De CPNB liet eerder weten dat ze 5 euro per Boekenbalbezoeker doneert aan Giro555 voor Oekraïne. De Boekenweek duurt van zaterdag 9 tot en met zondag 18 april.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.