Concerten van jeugdige violisten in Philharmonie en in winkelcentrum Schalkwijk

Leden van het Kennemer Jeugd Orkest in actie.© Foto KJO

Jaap Timmers
Haarlem

In winkelcentrum Schalkwijk en de Philharmonie zijn zaterdagmiddag 9 april jonge violisten aan het werk.

Fiachra De Hora en Neil Dixon voeren in Schalkwijk tussen 14 en 14.45 uur muziek uit van onder anderen Niccolò Paganini en Henryk Wieniawski.

(Tekst gaat door onder de foto)

Neil Dixon.© Foto PR

Altviolist Fiachra heeft een Ierse achtergrond, speelde in het Iers jeugdorkest en had een solo-optreden in de National Concert Hall van Dublin. Neil Dixon komt uit het Verenigd Koninkrijk en nam deel aan verschillende masterclasses in Atona en Debrecen.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fiachra de Hora.© Foto Echo Ierland

Op het programma staan een duet voor viool en altviool van Jean Sibelius, liederen van Franz Schubert, Caprice nr. 15 van Paganini, caprices nr 2 en 4 van Wieniakswi en improvisaties van Ierse folkmuziek. De toegang is gratis.

Philharmonie

Het Divertimento Jeugdstrijkorkest, Divertimento Talent en het Kennemer Jeugd Orkest staan zaterdagmiddag in de kleine zaal van de Philharmonie voor een concert.

Dat leidt ertoe dat zestig jonge strijkers uit Haarlem en omgeving strijkkwartetten uitvoeren van Johannes van Bree (Allegro voor vier strijkkwartetten), Leos Janacek (Idyllen), Joseph Haydn (vioolconcert in G) en Vaughan Williams (Fantasia on a Theme of Thomas Tallis). Solisten zijn het Van Dingstee Kwartet, Sonja Hille Ris Lambers, Eva Bakker en Sara van Melle.

Aanvangstijd in de Philharmonie is 15.00 uur, het programma loopt tot 17.00 uur. Toegangskaarten 12,50 euro.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.