Dominique Schemmekes geeft stokje bij Triple Threat over aan Laki Lakner

Joris Zandbergen
Haren

Door na verlenging van Sparks te winnen, heeft Triple Threat zijn derde zege van het seizoen behaald.

Het was de tweede overwinning op rij voor de jonge Haarlemse ploeg, die net zo vaak won als de vorige jaargang. Toen konden de jonkies nog steunen op ervaren krachten Katie Bussey, Naomi Halman, Janine Guijt en Britt Zappeij, nu moesten ze het helemaal zelf doen.

,,Ik ben supertrots en hierbij is mijn taak gedaan’’, zei coach Dominique Schemmekes. ,,Volgend seizoen zijn ze echt klaar voor de eredvisie.’’ Schemmekes wordt dan opgevolgd door de in het vrouwenbasketbal zeer ervaren Laki Lakner. ,,Ook komen er een paar goede, Amerikaanse speelsters bij’’, zei Schemmekes.,,Dan gaan we echt ergens om spelen. Laki zal ook veel van de technische kant op zich nemen. Ik blijf de eigenaar van de club en ga me focussen op de jongens.’’

Het jonge team is volgens Schemmekes nu gewend aan het hoogste niveau. ,,Dat was ook mijn taak. Nu gaan ze met Laki de volgende stap zetten. Zelf wil ik liever niks coachen, het is ook niet goed om te lang je eigen dochter te coachen.’’ Schemmekes is de stiefvader van guard Phoenix Stotijn.

Triple Threat stond in Haren lang op achterstand, maar had een geweldig eindschot. Bij 82-82 kwam er een verlenging, waarin de Haarlemse ploeg veel sterker was.

WBL

SparksTriple Threat93-99

(18-16, 24-18, 21-20, 19-28, 11-17)

Scores Triple Threat: Vennema 25, Q. van Schijndel 23, F. Kleyhorst 16 (13 rebounds), Bastiaansen 14 (18 rebounds), A. van Schijndel 9, Stotijn 7, Hartman 3, N. Kleyhorst 2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen