Aanleg rotonde Warande-Zeestraat Beverwijk direct na Pasen van start

Fase 1 van de aanleg.

Fase 1 van de aanleg.© Afbeelding gemeente Beverwijk

Richard Stekelenburg
Beverwijk

omgebouwd tot rotonde. De werkzaamheden gaan ongeveer drie maanden in beslag nemen.Het diverse verkeer zal in die tijd worden omgeleid.

Uitvoerder KWS Infra bouwt de bestaande kruising in drie fases om naar een rotonde. Tijdens de herinrichting wordt meteen ook een nieuw hemelwaterriool aangebracht.

Tijdens de eerste fase is doorgaand verkeer vanuit Beverwijk naar Wijk aan Zee alleen mogelijk via de Warande en Zeestraat. De Dreef, Noorderwijkweg en Duinwijklaan zijn afgesloten voor autoverkeer. Komend vanaf Wijk aan Zee zijn de Warande en Vondellaan te bereiken.

In de laatste fase is de gehele Westerhoutplein één weekend afgesloten om de werkzaamheden te voltooien.

De huidige verkeerslichten op de kruising Warande-Zeestraat verdwijnen in de nieuwe situatie. Rondom de rotonde komt een vrijliggend fietspad in rood asfalt. Gekozen is voor een fietspad in één richting (tegen de klok in). De fietspaden langs de Zeestraat (tussen Warande en Creutzberglaan) worden tweerichtingenfietspaden. Tussen de rotonde en de Duinwijklaan, voor het Museum Kennemerland langs, legt de gemeente eveneens een fietspad in twee richtingen aan.

De nieuwe inrichting is er voor een belangrijk deel op gericht fietsers zo veel mogelijk ongehinderd door te kunnen laten rijden. De rotonde is dan ook onderdeel van de zogenoemde ‘doorfietsroute’. De aanleg is financieel mede mogelijk gemaakt door de provincie.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.