Met Sonya heeft Vera gevreeën zoals ze dat nog nooit met een man heeft gedaan | Over Liefde

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Met Sonya heeft Vera gevreeën zoals ze dat nog nooit met een man heeft gedaan.

Vera had een onenightstand met een vrouw die ze nooit meer zou zien. Zo onverwacht als zij haar leven binnenstapte, ging ze er ook weer vandoor. „Het lijkt haast of het nooit gebeurd is. Soms twijfel ik zelfs aan mezelf.

Mijn ontmoeting met Sonya is al een jaar of tien geleden. Ik was aan het backpacken in Vietnam en ik moet zeggen dat ik een stuk onbevreesder was dan nu. Ik ging overal in mijn eentje op af, sloot tijdelijke vriendschappen en reisde soms een paar dagen met een groepje mee. Heerlijk. Ik was aan niemand verantwoording verschuldigd en voelde me nooit eenzaam. Als je als vrouw alleen reist, loop je natuurlijk wat extra risico’s. Daarom vond ik het altijd wel prettig om andere alleenreizende vrouwen tegen te komen.

Ik ontmoette Sonya in de bus. Ze kwam uit Madrid en sprak redelijk Engels. In combinatie met mijn gebrekkige Spaans was het genoeg om de hele reis vol te kletsen en héél veel te lachen. Wat had ze een geweldige schaterlach. Ze was heel bruin en had stralend witte tanden. Natuurlijk zag ik meteen hoe mooi ze was, maar ik val in principe op mannen. Ik vond haar schaamteloosheid leuk. Ze had stevige benen, met dikke dijen en droeg het kortste spijkerrokje dat ik ooit had gezien. Soms als ze haar been optrok, zag ik een stukje van haar gele bikinibroekje. Dat interesseerde haar dus niks. Sonya was ook aanrakerig. Als ze lachte, legde ze zomaar een hand op mijn been en toen ze een wimperhaartje onder mijn oog zag liggen, wreef ze het zachtjes van mijn wang. Ik vond het knus. Tegen de tijd dat we aankwamen, voelde ze al zowat als mijn nieuwe beste vriendin.

Bij de receptie van het hostel bleek dat we niet in dezelfde slaapzaal konden. In beide ruimtes was nog maar één bed. De hosteleigenaar merkte dat we het jammer vonden en ging er denk ik vanuit dat we elkaar al langer kenden. Hij bood ons een tweepersoonskamer met een tweepersoonsbed. We moesten er allebei een beetje om lachen, maar twijfelden geen moment. Zo’n bed lag altijd lekkerder en dan konden we tenminste nog blijven kletsen. Die avond hebben we urenlang lol gehad. Eerst buiten jointjes gerookt met andere toeristen, later met zijn tweeën op de kamer.

We lagen languit op het bed en de sfeer veranderde. We praatten steeds zachter, de toon werd serieuzer en we spraken onder meer over verloren liefdes. Ik vertelde over mijn ex-vriendje die ik op dat moment nog erg miste en zij wreef troostend over mijn bovenbeen. Ik was niet echt verdrietig, maar deed even zogenaamd of ik erg moest huilen. Ze omhelsde me lachend. ’Come here you!’, zei ze. Een seconde of wat later liet ze me los, keek me even aan en legde haar hand in mijn nek. Ze kuste me. Ik had één keer eerder met een meisje gezoend. Met uitgaan, het was vooral voor de lol en voor de jongens die om ons heen stonden te kwijlen. Dit voelde heel anders. Heel intiem. Een zachte korte kus leidde tot lang en intens zoenen. Haar handen waren overal en alleen daarvan al werd ik vreselijk opgewonden. We hebben uiteindelijk gevreeën zoals ik dat nog nooit met een man heb gedaan. Ze was geweldig en haalde in mij mijn meest seksuele sensuele vrouw naar boven die ik in me had.

Sonya vertrok voordat ik wakker werd. Ik dacht eerst dat ze naar het toilet was, maar toen ik goed om me heen keek, zag ik dat haar spullen weg waren. Geen briefje, geen nummer, zelfs geen achternaam. Ik weet niet eens zeker of ze in Madrid woont. Ik heb geen moment gedacht dat er meer in zou zitten dan een leuke nacht. In die zin is het niet erg. Wat ik wel jammer vind is dat ze niet de moeite heeft genomen onze geweldige ontmoeting goed af te sluiten. Had ze spijt? Was dit gewoon een lolletje voor haar? Ik weet het niet. Ik had haar in ieder geval graag geluk gewenst en willen bedanken voor haar fijne gezelschap. Sonya was bijzonder. Ik hoop dat ik ook voor haar een goede herinnering ben.”

Wil jij ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.