Gedetineerde (19) doodgestoken in jeugdgevangenis Breda

ANP Producties | Bron: ANP
Breda

Een 19-jarige gedetineerde is vrijdag overleden door een steekpartij in jeugdgevangenis Den Hey-Acker in Breda, zo meldt de politie. Een 20-jarige is gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft een 18-jarige gedetineerde opgepakt.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De melding van de steekpartij kwam rond 15.15 uur binnen. Volgens Omroep Brabant waren er daarna agenten met kogelwerende vesten op het terrein aanwezig.

De jeugdgevangenis kwam enkele maanden geleden nog in het nieuws nadat een jongere die vastzat ontsnapte en uiteindelijk door de politie werd doodgeschoten in België. De jonge gedetineerde had een vuurwapen en gijzelde hiermee personeelsleden van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

DJI laat vrijdagavond weten dat de familie van het slachtoffer inmiddels op de hoogte is gebracht. Over de aanleiding van de steekpartij worden vanwege het lopende onderzoek geen mededelingen gedaan. Volgens DJI zijn de directie en het personeel van de jeugdgevangenis "erg aangeslagen door deze afschuwelijke gebeurtenis". Voor de direct betrokkenen is nazorg geregeld.

Het incident wordt ook onderzocht door de Inspectie Justitie en Veiligheid.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.