Doden en vermisten bij mijnongeluk in Polen

ANP Producties | Bron: ANP
Warschau

Bij een ongeluk in een steenkolenmijn bij de Poolse plaats Pniowek, nabij Katowice, zijn vier mijnwerkers en een reddingswerker omgekomen na een ontploffing. Nog zeven mensen worden vermist, volgens de baas van het mijnbedrijf.

Kort na 01.00 uur was er 1 kilometer ondergronds een explosie die werd veroorzaakt door methaangas. Volgens de baas van het mijnbedrijf waren er 42 mijnwerkers in de regio aan het werk. Veel mensen hebben brandwonden opgelopen.

Vermoedelijk vond er nog een explosie plaats toen twee reddingsteams de overige mijnwerkers wilden redden. Daarna was er geen contact meer met de reddingsploegen en de mijnwerkers.

Een derde reddingsteam ging woensdagochtend de mijn in en vond twee overleden personen. Woensdagmiddag zijn dertien reddingsteams de mijn in gegaan om de vermiste mensen te vinden, nadat het in de ochtend niet mogelijk was vanwege slechte omstandigheden in de mijn.

Premier Mateusz Morawiecki heeft zijn medeleven betuigd. "Woorden schieten tekort nu we weten dat vijf mensen dood zijn en zeven nog vastzitten in de mijn."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.