Liedje van de Lezer: ’Voor ik vergeet’ van Spinvis

In de rubriek Liedje van de Lezer geeft Vrij Weekendmagazine elke week het woord aan een lezer over een liedje waaraan hij of zij een bijzondere herinnering heeft. Alle liedjes worden opgenomen in de Vrij Lezersspeellijst op Spotify. Deze keer Rob van Berlo uit Leiden over ’Voor ik vergeet’ van Spinvis.

„In 2002 bracht Spinvis zijn debuutalbum uit. Daarop staat het melancholieke ’Voor ik vergeet’, met een tekst die allerlei herinneringen opsomt. Zoals het beeldende: ’Voor ik vergeet, dat ik jarig was en een tictac in mijn neusgat had toen we naar Zeeland zijn gegaan’. Typisch Spinvis. Met als pijnlijk slot dat ook de geliefde wordt vergeten. Gaat het over dementie? Over vergankelijkheid? Het raakt me. En het is nog steeds mijn favoriete Nederlandstalige lied. Wat me ook raakt, is dat deze Erik de Jong het album in zijn eentje op zolder in elkaar heeft geknutseld. En dat hij is gedebuteerd op zijn 42e. Dat is voor mij de aanleiding geweest om mijn eigen muzikale ideeën niet langer te laten liggen en zelf te gaan produceren. ’Voor ik vergeet’ wordt na tien jaar aanwezigheid in de Top 2000 de laatste jaren helaas zelf ook vergeten.”

Aan welk liedje heb jij een herinnering? Mail met een beschrijving van maximaal 150 woorden naar vrij@mediahuis.nl (o.v.v. Liedje van de Lezer)

Luister hier naar de playlist Liedje van de Lezer

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.