EDO houdt FC Almere onder zich

Rinus van der Lugt
Haarlem

Natuurlijk had EDO trainer Erik Metgod liever gewonnen, zodat zijn ploeg verder afstand van FC Almere zou nemen, maar met een 1-1 gelijkspel bleef de voorsprong van drie punten ook staan.

,,Niet op de onderste plaats eindigen en dan via de nacompetitie proberen in de tweede klasse te blijven”, aldus Metgod. ,,Het liefst eindig ik op de voorlaatste plaats zodat wij niet tegen een Haarlemse ploeg moeten. Ik speel liever tegen een Amsterdamse tegenstander. Almere heeft nog een lastiger programma dan wij hebben, dus het moet lukken niet onderaan te eindigen.”

Het verhaal begint eigenlijk een beetje eentonig te worden bij de Haarlemse formatie. Ook tegen Almere had EDO in de eerste helft al lang en breed zijn slag kunnen slaan. ,,Als wij met de rust een 5-0 voorsprong hebben is er niets aan de hand”, concludeerde de trainer. In plaats daarvan zocht de thuisploeg met een 1-1 ruststand de kleedkamer op. Via Bob Kemper opende de Haarlemmers de score en een minuut voor de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte.

,,Weer uit een spelhervatting”, mopperde Metgod. ,,Bij een cornerbal wordt er niet goed gedekt en ligt de 1-1 in de touwen.” Na de rust was van het overwicht van de thuisploeg weinig meer te merken. Beide ploegen speelden opportunistisch en probeerden zo de drie punten te pakken.

,,Het was meer spannend dan fraai in de tweede helft”, concludeerde Metgod. ,,Beide ploegen wilden winnen, maar het was veel te rommelig. Maar goed wij hebben nog steeds een ploeg onder ons en dat moeten wij zo zien te houden.”

Overige uitslagen:

Zandvoort-Jong Holland 1-2. Doelpunt Zandvoort: Salim Fertout.

Van Nispen-Soccer Boys 1-3. Doelpunt Van Nispen: Kars Davina.

Kagia-Westlandia 1-3. Doelpunt Kagia: Thijs van der Schinkel.

Meer nieuws uit Sport Regionaal