Voor Ayhan Gargili en DIOS worden het nog spannende weken in strijd om nacompetitie

Stijn Janssen kopt de bal weg namens DIOS.© Taco van der Eb

Bart Slegers
Voorhout

DIOS moet in de slotfase van de competitie nog alles op alles gaan zetten om de nacompetitie te gaan halen. Forholte was zondag met 3-1 te sterk.

DIOS-trainer Ayhan Gargili heeft bewogen maanden achter de rug. Na een onverwacht besluit van het bestuur is Gargili bezig aan zijn laatste maanden bij DIOS. Daarna ontstond er rumoer in de spelersgroep omdat Gargili juist verantwoordelijk was voor de opmars van de ploeg in de tweede klasse.

Afgelopen week kon hij kiezen uit de vele aanbiedingen en werd het verrassend genoeg zaterdagvereniging United/DAVO. „Fijn dat het rond is want dan kan ik me richten op DIOS. Daarmee willen we graag nacompetitie halen”, aldus Gargili. „United toonde zich slagvaardig en namen voor lief dat ik op zaterdag weleens met Vitesse op pad ben.”

Na de witte rook kwam gisteren weer een domper met de Nieuw-Vennepers. Na de zeperd tegen Altior was ook Foreholte doeltreffender. DIOS kreeg grote kansen op de 0-1, maar na een half uur kwam de thuisploeg op voorsprong.

Ralph Noordam maakte na de rust gelijk. Twee treffers in de slotfase lieten de bezoekers met lege handen achter. „Ik weet niet zeker waar we moeten eindigen voor nacompetitie in verband met clubs die naar de zaterdag overstappen. We moeten zorgen dat we gaan winnen”, was Gargili vastberaden.

Overige uitslagen: Pancratius - ESTO 4-1. Doelpunten Pancratius: Ralf Fenne (3x) en Gianni Oosterhoff. KDO - Schoten 3-1. Doelpunt Schoten: Wesley Treffers. EMM ’21 - HBC 1-3. Doelpunten HBC: Neil van Hooff, Sven Wierda en Arno Dijkstra. RVC ’33 - Bloemendaal 3-1. Doelpunt Bloemendaal: Tim Beeren.

Meer nieuws uit Sport Regionaal