BSM kan voor het eerst in historie promoveren naar derde klasse. Al schoot het tegen RCZ niet op

Bart Slegers
Bennebroek

BSM liep zondag tegen een gevoelige tik aan in de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse. Rood Wit Zaanstad won in Bennebroek met 2-4.

Na vijf overwinningen op rij was BSM stiekem naar een knappe eerste plaats gekropen. De laatste nederlaag dateerde alweer van 28 november 2021.

Nu was een middenmoter de Bennebroekers opeens de baas. Er was wel een positief aspect aan de zondag voor BSM want mede-koploper RCZ verloor ook met 1-0 van Zaandijk. Zo wordt het - met nog zes duels te gaan - een opwindende slotfase van het seizoen.

,,Het is echt leuk om nu nog ergens voor te voetballen. BSM zou voor het eerst in de historie derde klasse kunnen gaan voetballen”, vertelde trainer Rene Ras, die zijn contract met een jaar heeft verlengd, trots. ,,Helaas was dit een terechte nederlaag.”

Na de snelle 0-1 en 0-2 rechtte BSM de rug en via een rake vrije trap van Jim Pijpers werd het weer spannend. De bezoekers namen weer een ruimere voorsprong en debutant Tom Hortensius schoot de 2-3 binnen.

BSM zette vol druk voor de gelijkmaker maar Rood Wit Zaanstad maakte een paar minuten voor tijd aan alle spanning een einde. ,,Het zat er gewoon niet in vandaag”, aldus Ras.

Overige uitslagen: Onze Gezellen - Westzaan 1-4. Doelpunt Onze Gezellen: Joshua Vissers. Geel Wit - HYS 4-1. Doelpunten Geel Wit: Martijn Nelis, Lucas Verstraten, Yazid Houda en Barry Beugeling. Doelpunt HYS: Bunyamin Yilmaz. Heemstede - Eendracht ’82. Doelpunten Heemstede: Luc Vahle, Omer Ozturk (2x) en Patrick Postma.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen