VZV put hoop uit dubbel verlies. Jasper Weber herstelt zich met drie treffers van midvoorpositie.

Marcel Tabbers
IJmuiden

De ‘dubbel’ van de mannen van VZV leverden geen punten op maar wel een goed gevoel. Er lijkt nieuw elan gevonden te zijn in IJmuiden.

In Veenendaal was zaterdag VZC met 13-11 te sterk voor de IJmuidse eerstedivisionist. Zondag was De Linge/PCG (SG) in Gorinchem een maatje te groot. De virtueel koploper won met 20-8.

Onder leiding van interim-coach Raymond Dieckman hebben de mannen van VZV duidelijk het plezier weer terug in ‘het spelletje’. Er was na de wedstrijd tegen VZC zelfs sprake van enige zelfspot bij Jasper Weber. ,,Het was zo jammer dat ik weer lekker aan het opletten was toen we een overtal hadden. Dat kostte ons wel de wedstrijd’’, aldus de oersterke midvoor over de fase twee minuten voor tijd. VZV was op dat moment op 12-13 gekomen door de vijfde treffer van Mike Blok. VZC scoorde al snel de gelijkmaker. Helaas bleef de 13-14 uit door onoplettendheid van Weber en wisten de Veenendalers alsnog de volle winst naar zich toe te trekken.

Voor aanvoerder Rick Mors voelde beide duels aan als een ‘frisse start’. ,,We speelden tegen VZC als een hecht team en waren heel dicht bij een overwinning. Naast Mike scoorde Jeroen van der Meij er ook vijf. En dan zou ik bijna Maurice Dieckman vergeten die twee keer het net vond. Tegen De Linge/PCG was het een ander verhaal. Deze ploeg steekt er echt bovenuit met een hoop eredivisie ervaring. Ze waren scherper op alle vlakken. Leerzaam duel voor ons. Positief was dat we zijn bleven knokken. Jasper Weber knalde er drie in van de midvoorpositie. Zo eindige het weekeinde voor hem toch nog positief.’’ VZV hield het ’best for last’. Keeper Stephan Dieckman scoorde in de slotseconde van de wedstrijd. Van de eigen achterlijn mikte de goalie met een lobje de bal in de rechterbovenhoek.

ZV Haerlem

De mannen van ZV Haerlem ontstegen de degradatiezone na de 15-6 winst op Swol 1894. De vrouwen van ZV Haerlem herstelden zich goed van het verlies van vorig weekeinde en wonnen in De Planeet van Z&PC De Gouwe met 11-7.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen