Aantal verdachten vergisontvoering Cruquius opgelopen

ANP
Cruquius

Het aantal verdachten in de zaak van de 'vergisontvoering' in Cruquius in augustus vorig jaar is opgelopen naar tien. Acht van hen zitten nog vast, twee zijn voortvluchtig. De zaak gaat over de gewelddadige ontvoering van een 56-jarige man uit Hoofddorp. Het slachtoffer werd door de ontvoerders voor iemand anders aangezien.

Op 17 januari is er een zevende verdachte van 26 jaar uit Delft aangehouden, aldus het Openbaar Ministerie dinsdag. Hij staat maandag 2 mei voor de rechtbank in Haarlem tijdens een inleidende zitting.

Onlangs is een achtste verdachte vanuit België naar Nederland overgebracht. Het gaat om een 29-jarige man uit Rotterdam die in België vastzat voor een ander vergrijp. Donderdag beslist de raadkamer van de rechtbank in Haarlem over zijn voorarrest.

Lees ook: Hoofddorper (56) mogelijk slachtoffer van ’vergisontvoering’ in Cruquius: voertuig aangetoffen, 15.000 euro voor gouden tip [update]

De overige zes verdachten zitten nu bijna negen maanden vast. Twee van hen, afkomstig uit Zwijndrecht en Rotterdam, vroegen maandag de rechtbank in Alkmaar hun voorarrest al dan niet voorwaardelijk te beëindigen. De rechtbank heeft de verzoeken afgewezen.

Het slachtoffer uit Hoofddorp werd op 5 augustus 2021 in de omgeving van de woonboulevard Cruquius uit zijn auto getrokken, een bus in geduwd en meegenomen. Hij werd vijf dagen later gewond uit een auto gezet in een woonwijk in Delft. De ontvoering had mogelijk te maken met de onderschepping van 1899 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.