Talpa 'schrikt' van uitlatingen Johan Derksen, gaat in gesprek

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Talpa zegt "enorm geschrokken" te zijn van de recente uitlatingen van Johan Derksen. De analist onthulde dinsdagavond in Vandaag Inside dat hij in het verleden een bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd. Het mediabedrijf laat weten het als een "ernstige zaak" te beschouwen en zo snel mogelijk met Derksen in gesprek te willen.

"We zijn enorm geschrokken van de uitlatingen van Johan Derksen", laat een woordvoerder van Talpa Network weten. "Dit is een ernstige zaak waar we zorgvuldig naar gaan kijken. We gaan op de kortst mogelijke termijn in gesprek met Johan."

Derksen zei dinsdag tijdens een gesprek over een recente beschuldiging van ongepast gedrag aan het adres van SBS6-collega Johnny de Mol dat hij zelf ook weleens iets had gedaan waar hij later spijt van heeft gekregen. Als voorbeeld noemde hij het voorval met de kaars na een met drank overgoten stapavondje. Daarbij zou hij met een vriend een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars hebben gepenetreerd en zijn vertrokken. "Er stond zo'n grote kaars en die hebben we erin gestopt", aldus Derksen. "Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen. Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen", zei de analist ook.

Geen excuses

De uitspraak leidde op sociale media direct tot ophef en ook woensdag wordt er in andere media over doorgepraat. In het radioprogramma Spraakmakers van KRO-NCRV zei WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes dat Derksen met zijn verhaal aantoonde "geen enkele antenne" te hebben.

Derksen zei donderdag tegen het AD dat hij niet van plan is om zijn excuses aan te bieden. "Ik trek er geen woord van terug, ik bied ook mijn excuses niet aan. Het is een jeugdzonde die ik heb opgebiecht, daarmee heb ik me kwetsbaar opgesteld. Ik ben er niet trots op, maar ik heb gezegd wat ik heb gezegd. Het gebeurde in de tijdgeest van toen", aldus Derksen.

Het Openbaar Ministerie heeft desgevraagd laten weten op een later moment met een reactie te komen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.