Koningsnacht druk als vanouds, geen grote incidenten

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

De eerste Koningsnacht sinds twee jaar tijd lijkt zonder grote incidenten te zijn verlopen. In veel steden werd als vanouds gefeest en was het druk. In Utrecht en Apeldoorn was het te vol en riep de gemeente 's avonds op niet meer naar de binnenstad te komen.

In Apeldoorn werd vanwege de drukte de ME uit voorzorg ingezet, meldde Omroep Gelderland. Laat op de avond meldde de Gelderse gemeente op Twitter dat het te druk was in de binnenstad.

De gemeente Utrecht zei rond 22.30 uur dat alle openbare evenementen voor Koningsnacht in het centrum vol waren. Eerder op de avond werd feestvierders al afgeraden naar het Vredenburg en Stadhuisplein te komen. Op verschillende plekken in de Utrechtse binnenstad waren tot 01.00 uur koningsfeesten. Ook begon er om 18.00 uur een grote vrijmarkt in het centrum van de Domstad.

Gezellig druk

Bij Koningsnacht in Amsterdam was het dinsdagavond laat "gezellig druk", zei de politie, die volgens een woordvoerster met veel mensen op de been was in de hoofdstad. Halverwege de avond waren er geen bijzonderheden gemeld en ook 's nachts meldde de politie geen incidenten via zijn informatiekanalen.

In het Haagse centrum liep het ook vol door het festival The Life I Live, dat voor de tiende keer werd gehouden. De Oekraïense band Go_A, die vorig jaar vijfde werd tijdens het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, opende het gratis muziekfestival.

In Arnhem was het volgens burgemeester Ahmed Marcouch met zo'n 80.000 geschatte bezoekers ook druk, met name op de pleinen van de stad. Er zijn volgens hem zeker vier mensen aangehouden. "Veel jong publiek maar een goede sfeer en onderlinge bejegening", laat hij weten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.