Woningovervallers aangehouden langs A4 bij Hoofddorp zijn twee mannen (19 en 20) uit Alkmaar en Assendelft

© Foto: Michel van Bergen

Internetredactie
Alkmaar

De twee woningovervallers die dinsdagavond langs de A4 bij Hoofddorp werden aangehouden, zijn een 19-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Assendelft. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval eerder op de avond op een ouder echtpaar in hun woning in Maassluis.

Dinsdagavond rond 18.45 uur ging de bel van de woning aan de Merellaan in Maassluis. De bewoners deden nietsvermoedend open. De twee mannen die voor de deur stonden, drongen de woning binnen en maakten onder bedreiging van een mes persoonlijke bezittingen van de bewoners buit. Daarna gingen ze ervandoor.

De bewoners bleven ongedeerd en konden zelf de alarmcentrale bellen. De politie startte direct een onderzoek. Naar aanleiding van het signalement van de overvallers dat werd verspreid, kwamen agenten de mogelijke vluchtauto van de overvallers op het spoor. Die reed op de A4 richting het noorden.

Lees ook: Woningovervallers van ouder echtpaar in Maassluis aangehouden langs de A4 bij Hoofddorp

Bij Hoofddorp werd de auto staande gehouden. De twee inzittenden - de 19-jarige uit Alkmaar en de 20-jarige uit Assendelft - voldeden aan het signalement en werden ter plaatse aangehouden. Hun rol en betrokkenheid bij de overval wordt onderzocht. De twee worden verhoord op het politiebureau.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.