Schiphol opent weer alle deuren van terminal

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

Luchthaven Schiphol beperkt niet langer de toegang tot de terminal. Eerder op de dag sloot het vliegveld bepaalde toegangsdeuren af wegens de grote drukte. Zo zou het gemakkelijker zijn om passagiersstromen in goede banen te leiden. Het is volgens een woordvoerder nog steeds erg druk, maar niet meer zo erg dat deze ingreep nodig is.

Schiphol stelt dat de vakantietijd voor meer drukte zorgt, waardoor ook de wachttijden kunnen oplopen. Daarnaast hebben verschillende luchtvaartmaatschappijen, maar ook andere diensten zoals beveiligers, last van personeelstekorten door onder meer ziekte.

Niet alleen reizigers zorgen voor drukte op Schiphol. Ook vierders van Koningsdag die het trein- en busstation als overstap gebruiken, veroorzaken extra drukte op Schiphol Plaza.

Afgelopen zaterdag ontstond er een chaos op Schiphol door een wilde staking van bagage-afhandelaars van KLM. Daardoor konden veel vluchten niet vertrekken en liepen de vertrekhallen vol. Schiphol sloot toen op zeker moment de deuren. Ook de afritten vanaf de snelweg A4 werden enige tijd afgesloten.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.