Roos Schlikker stapt op als gast VI na uitlatingen Derksen

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Schrijver en columnist Roos Schlikker stapt op als vaste tafeldame bij het programma Vandaag Inside. Zij heeft dit besluit genomen nadat Johan Derksen dinsdagavond in het programma vertelde over hoe hij vijftig jaar geleden een dronken, bewusteloze vrouw penetreerde met een kaars.

Schlikker reageert hiermee op de oproep op Twitter van presentatrice Margriet Vrooomans, die de wens uitsprak "dat geen enkele vrouw meer gast wil zijn in dit ranzige programma waar een verkrachter de lachers op zijn hand krijgt". Schlikker laat eveneens op Twitter weten dat zij "de medewerking vanmorgen vroeg heeft opgezegd". Zij liet in februari nog weten dolblij te zijn met de 'tafelplek' bij Vandaag Inside.

Het verhaal van Derksen, waar aanwezigen om tafel hard om moesten lachen, leidde woensdag tot veel reacties. Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, sprak van "ontluisterende televisie". Een aantal slachtoffers van misbruik rond het programma The Voice vonden het verhaal van Derksen "bizar en misselijkmakend" en riepen John de Mol, de baas van Talpa, op actie te ondernemen.

Talpa geeft voor de uitzending van Vandaag Inside van woensdagavond geen reactie meer op alle commotie over de uitspraken van Derksen in het programma van dinsdag.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.