Tweetal rijdt ondanks verbod politie verder met elektrisch voertuig na ongeluk in Beverwijk en wordt in Bakkum rijdend betrapt

© Foto NieuwsFoto.nl

© Foto NieuwsFoto.nl

© Foto NieuwsFoto.nl

© Foto NieuwsFoto.nl

1 / 4
Internetredactie
Bakkum

Een Birò, een klein elektrisch voertuig, met twee inzittenden is woensdagavond na een ongeluk op de Koningstraat in Beverwijk verder gereden terwijl dit niet mocht van de politie. In Bakkum werd het voertuig op de Zeeweg ter hoogte van de Oude Parklaan aan de kant gezet door de politie. Degene die het voertuig toen bestuurde bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

In Beverwijk raakte het voertuig van de weg en botste tegen een betonnen paaltje. De Birò, toen bestuurd door een vrouw, kantelde en liep flinke schade op. De twee inzittenden zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar raakten niet gewond. Van de politie kregen ze te te horen dat het beschadigde voertuig in de huidige staat niet op de openbare weg mocht rijden.

Later werd het voertuig toch rijdend gezien in Bakkum, nu zat de andere inzittende achter het stuur. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt door de politie. Voor het rijden met een Birò is een bromfietsrijbewijs verplicht.

Het beschadigde voertuig heeft een zogeheten WOK-melding gekregen bij de RDW, wat inhoudt dat het voertuig eerst gekeurd moet worden voor het weer de weg op mag.

© Foto NieuwsFoto.nl

© Foto NieuwsFoto.nl

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.